IFK hade förhoppningar om vinst i kvällens match mot Jönköping men motståndaren ville mer och avgick med segern efter hela 12 tilläggsminuter. 

Kungälv ville verkligen visa att de är att räkna med och började frisk och frejdligt med fin skridskoåkning och i matchens 16:e minut serverade Viktor Uhlin Daniel Strömqvist en macka som resulterade i 1-0 till Kungälv. 2-0 kom på straff efter drygt 20 minuters spel då Hugo Sjöling elegant tråcklade sig sig fram men fälldes i straffområdet. Straffen pangade Albin Carlström in otagbart bakom keepern i JB bur. Strax därpå lirar Joel Emanuelsson fram ovan nämnde Sjöling till ett läge för 3-0 men bolluslingen slinker precis utanför, 3-0 där och matchen hade varit IFK´s men nu sjunker Kungälv ner i banan och blir mer passiva vilket också ger Jönköping en hörna då bollen längst ner vid hörnflaggan oturligt träffar en Kungälvsspelares benskydd istället för att rinna förbi till inkast. Hörnan sätter nr 14, Lucas Eberhardzon otagbart. Kungälv får dock en möjlighet till på hörna men den blir resultatlös.

- Bra första 35 minuter och vi har chans på ytterligare mål men vi blir passiva de sista tio av halvleken, säger tränare Uhlin.

Halvtid: IFK – Jönköping 2-1

Andra halvlek börjar på sämsta möjliga sätt då ännu en boll touchar en Kungälvsspelare och ger hörna för Jönköping. Även denna slås i mål av nr 14, Lucas Eberhardzon och det är kvitterat. Spelet böljar fram och tillbaka samtidigt som en intensitet börjar infinna sig men hårdare spel som följd då inget av lagen vill förlora. I 59 minuten får t.ex. Jönköping en utvisning av Josef Sollenby efter en ojuste tackling i straffområdet på Gustav Olsson men som märkligt nog gav Jönköping ett frislag istället för en Kungälvsstraff. Det var troligen ingen målchans men det såg märkligt ut. Kungälv är inte ofarliga utan virkar sig fram men stoppas oftast strax utanför boxen och när det ges läge så räddar Jönköpings keeper, Oscar Löfqvist och som så många gånger förr tar motståndaren ledning när IFK har lite vind i seglen. Irving Linzie slår in 2-3 efter ett fint inspel från högerkanten. Matchen punkteras i den 93 spelminuten då Jönköpings, Lucas Eberhardzon slår in sin tredje hörna och sätter med det slutresultat på pränt.

Innan dess hann dock IFK´s Lucas Brorsson få lindrigt matchstraff genom en frilägesutvisning och nr 20 i Jönköping, Alfred Jabeskog få grovt matchstraff genom slag på klubban som enligt expertisen var en bentackling och i samband med det fick IFK´s ledarbänk en 10-minutare efter diskussioner om domslut med rättskiparna. Hela 12 minuters tilläggstid hittade de och då var det bara en (1)! timeout. Märkligt men alla kan ha en dålig dag på jobbet.

- Vi talade i paus om att inte vara passiva utan gå uppåt och ta höjd men vi åker för lite skridskor samtidigt som de gör mål på sina fasta situationer och får energi. Vi kan inte spela på deras villkor då de har bättre skytte och lite mer tyngd. Det funkar inte. Sen får inte heller domarna tappa matchen som de gjorde idag, avslutar en dämpad Anders Uhlin.

Slutresultat: IFK – Jönköping 2-4