Mitt i säsongen 2017-2018 rekryterades Anders Uhlin in som en extra resurs i ledarstaben runt A-laget, och var med och bidrog tillsammans med övriga teamet till att rädda kvar oss i Allsvenskan genom ett nervprövande kvalspel.

Efter det har Anders varit huvudtränare för A-laget och påbörjat en resa med fler och fler unga talangfulla spelare kombinerat med mer rutinerade spelare med sikte på framtiden. Föreningen har under några år, sedan rekonstruktionen, startat ett förändringsarbete för att få ordning och skapa förutsättningar för framtiden.

Inför förra säsongen accepterade Anders att gå in i den nyskapade rollen som Projektledare för detta arbete i föreningen där fokus främst varit att skapa ordning och reda, struktur, organisation och kostnadskontroll. Det har blivit fler och fler som är med och arbetar ideellt i föreningen inom en massa områden, vilket är en förutsättning för att nå framgång. Vid senaste bokslutet kunde föreningen för första gången på många år visa ett positivt ekonomiskt resultat, och arbetet in i nuvarande säsong har fortsatt med samma fokus. Detta måste fortsätta för att snarast beta av gamla skulder. Denna säsong har inte varit som någon annan och ställt stora krav på oss som förening att hantera stora inkomstbortfall. Här finns många att tacka utöver Anders för all hjälp vi får för att klara detta.

MEN…Nu bedömer vi att vi är redo att gå in i en ny fas, där vi ska växla upp både organisatoriskt och sportsligt.  Just nu är vi mitt i arbetet med en treårsplan där vi senast inom dessa tre år (helst tidigare) ska uppnå följande:

- Blivit helt skuldfria och ha eget kapital
- Utvecklat och breddat organisationen
- Förtydligat och stärkt IFK Kungälvs varumärke
- Utvecklat ungdomsverksamheten och gått upp i Elitserien med A-laget
- Klivit in i en modern inomhusarena

Det är därför glädjande att kunna berätta att Anders Uhlin har accepterat en förlängning minst över kommande säsong både som projektledare i föreningen och som huvudtränare för vårt A-lag.

Vi önskar Anders lycka till med detta arbete, och kommer succesivt kommande veckor att presentera fler nyheter gällande säsongen 2021-2022 som närmar sig.

År 1 i planen är härmed igång!