På lördagen tar IFK Kungälv emot förra årets elitserielag Åby Tjureda på Skarpe Nord. Ett Åby som gått starkt det sista, men vars förlustsfria svit på nio matcher bröts i tisdags mot Gripen.

7-5 borta mot ett tänt Gripen förstärkt med den oväntade stjärnvärvningen från Edsbyn, Robin Öhrlund, visar att Kungälvs motståndare i helgen besitter en hel del bandykunnade. Inför Grpenmatchen hade laget veckan innan också haft covid-19 runt truppen vilket inte direkt förbättrade utgångsläget.

Nu kommer laget till Skarpe Nord för att försöka haka på toppen av tabellen och ska Kungälv hänga med krävs det en helgjuten insats av det unga laget.

Trots att Kungälv den senaste tiden radat upp förluster finns det framtidstro i laget och inte minst runt föreningen. Det rekordunga A-laget samlar nu på sig värdefull rutin och utvecklas från match till match.

I veckan blev det också klart att huvudtränaren Anders Uhlin förlänger sitt kontrakt som både huvudtränare och projektledare i föreningen vilket innebär att han kommer att fortsätta utvecklingsarbetet och omorganistationen runt hela föreningen vilket förhoppningsvis ska börja bära kraft redan kommande säsonger.

Även om Kungälv sladdar i tabellen är det med andra ord värd all tid att följa det unga laget. Redan nu kan vi se början på något stort när lagets unga spelare tar kliv för kliv. Kanske innebär det att Kungälv redan på lördag är redo att sätta käpparna i hjulet för gästernas Åby Tjuredas jakt på en kvalplats till elitserien.

Matchen börjar klockan 15.00 och den kan följas på:

* Kungälvposten.se för er som är prenumeranter

* Eller via bandyplay.se för er som köpt grundseriekort eller köper en enskild match.

* Fiktiva biljetter, korv o kaffe finns som alltid att som stöd till IFK att köpa via swish. Matchbiljett 50 kr, korv 20 kr och kaffe 20 kr till nr 123 420 6652

Foto: Johan Spanås