IFK Kungälvs P17-trupp består av 20 entusiastiska bandykillar 15-16 år gamla. Halva laget går på Mimers Gymnasiums bandyprofil och andra halvan på högstadiet.

Årets trupp har förstärkts med Johan Holmqvist. Johan har flyttat ner från Sundsvall för att studera på Mimers Gymnasiums bandyprofil. Välkommen Johan!

I september, innan pandemins andra våg tog fart, var vi på träningsläger en helg i Åby Tjureda. Det var ett jättebra läger där vi mer eller mindre bodde i arenan och kunde träna på is och även få till en träningsmatch. Laget kom samman som grupp och vi körde femkamp, umgicks och hade kul. Detta blev en positiv start på säsongen och vi hoppades alla att vi skulle få spela roliga matcher under säsongen. Så blev det inte. Pandemin har satt stopp för allt seriespel för oss, precis som för alla andra. Tanken var att vi skulle spelat i det som kallas pojkallsvenskan och fått möta lag som Villa, Vetlanda, Edsbyn, Västerås, Falun, Sandviken m fl.

Vi hade sett fram emot en riktigt utmanande säsong, med flera tuffa matcher och många mil i bussen tillsammans. Istället blev det endast träning, först lite sporadiskt, men efter nyår har vi kommit igång och tränar riktigt bra. Killarna i laget har visat att man har ett stort bandyhjärta och uppslutningen på träningarna har varit exemplariskt bra. Killarna har skött träningen på ett bra sätt, till och med så bra att två av killarna blivit uppkallade att träna med A-lagstruppen.

I veckan var sista dagen att ansöka till gymnasiet och möjligheten att söka Mimers Hus bandygymnasium. Fem killar från lagets yngre halva sökte och har fått besked om att de kommit in. Så nästa säsong kommer killarna i laget att träna tillsammans både dagtid och kvällstid – vad månde bliva.
Ledarstaben för P17-laget består av Jan Pedersén, Freddie Hansson, Mats Hermansson, Robert Warper, Björn Ericson, Robert Johansson och Fredrik Olausson.

Nu har vi siktet inställt på nästa säsong och att vi får komma igenom pandemin utan att någon blivit sjuk i Covid19. Förhoppningsvis blir det seriespel till hösten och då ska vi vara redo att möta våra bandyvänner i spännande drabbningar runtom i Sverige.

Vi ses !

Foto: Johan Spanås