Årets säsong har innehållit många frågetecken även för P19.

Inför säsongen hade vi ledare en hel del diskussioner om hur vi skulle få till det med en träningsgrupp, eftersom ett flertal av våra killar numera tillhör vår A-lags trupp.

Därför togs ett tidigt beslut om att slå ihop P19 och Div 1-laget för att på så sätt få en större grupp och att detta även ligger i linje med vad klubben har för ambitioner med ett utvecklingslag i Div 1.

Sagt och gjort, vi slog ihop gängen och Henrik ”Henke” Karlsson kom in som huvudansvarig tränare för gruppen. Tanken var att ha ett lag i Div 1 och från början ett lag i P19 breddserien. Vi körde igång träningen i våras och så småningom blev det en stabil träningsgrupp som vi hade hoppats på. I början av september var det dags att damma av bandyprylarna för att kliva ut på isen i Ale Arena, och allt kändes som det skulle vid den tiden på året. P19 laget hann med att spela Svenska cupen för P19 bredd/P17 elit, där vi lyckades stå som segrare efter två helger i Nässjö och Katrineholms nya fina bandyhall.

Därefter blev det några lag som hoppade av P19 breddserien som redan innan var ganska tunn, men med hjälp av Sydväst så fick vi möjlighet att få med vårt P19 lag i Div.2 serien, och allt kändes som ett bra upplägg igen. Efter denna fina upptakt på säsongen tog allt tyvärr tvärstopp i pandemin tecken, och fram till dagens datum har varken Div 1 eller Div 2 serien kommit igång.

Sammanfattningsvis kan sägas att det här har varit en mycket annorlunda säsong och vi får se hur mycket bandyspel det blir under säsongen. Det som är positivt är att träningarna har kommit igång igen med ombyte på läktaren, men som bandyspelare på våra breddgrader är man inte bortskämd.

//P19-ledarna

 

Foto; Johan Spanås (arkivbilder)