”Skönt att avsluta den här säsongen”.

I perfekt bandyväder avslutade IFK Kungälv sin säsong med en 4-7-förlust hemma mot Lidköpings AIK.
- Det har varit en märklig säsong för alla. Nu ska vi lägga kraft och energi på kommande säsong, säger tränare Anders Uhlin.

Under den första halvleken bjöd det unga Kungälvslaget på en riktigt bra insats. Jimmy Corneliusson gjorde debut i IFK-målet, och det med bravur.
- Jimmy var verkligen stabil och utstrålade lugn, säger tränare Uhlin.

Målmässigt var det junioren Hampus Pettersson som gjorde Kungälvs två första mål och strax före paus satte kapten Viktor Uhlin 3-2, som även stod som halvtidsresultat.

- Första halvlek är ganska bra, både försvaret och offensivt där vi skapar en del chanser, säger Anders Uhlin.

I den andra halvleken vände LAIK på steken då de gjorde tre raka mål. Underläge med 3-5 blev för tufft för de unga Kungälvslirarna.

- Det påminde om vår match mot Rättvik då vi hade 2-1 i paus. LAIK ökade tempot och tryckte på. Vi fick inte till bollförflyttningen och tappade bollar i farliga lägen. Vi tar många utvisningar och får mer spela för överlevnad i andra halvlek, säger tränare Uhlin.

Är det några spelare som förtjänar extra plus i kanten i dag?
- Ja, Jimmy Corneliusson gör en bra insats i målvaktsdebuten. Gustav Olsson gör det bra som högerhalv och Joel Emanuelsson gör en bra insats som defensiv mittfältare, säger tränare Uhlin.

Matchen slutade 4-7 och det var IFK Kungälvs sista hemmamatch för säsongen.
- Det var vår sista match för den här säsongen. Det är skönt att få avsluta den här märkliga säsongen. Vi ska träna tvåmål kommande vecka, sedan stänger vi ner. Nu ska vi lägga kraft och energi på att komma väl förberedda till nästa säsong, säger Anders Uhlin.

Matchfakta
IFK Kungälv- LAIK 4-7 (3-2)
IFK: Hampus Pettersson 2, Gustav Olsson, Viktor Uhlin.

 

Foto: Linus Olsson