En mörk säsong är över, men vi ser en ljus framtid!

Vi i IFK Kungälv vill tacka alla trogna supportrar, företagspartners, medlemmar, aktiva, ledare, volontärer och eldsjälar som gör så mycket gott för den här kamratföreningen, även en mycket speciell säsong som denna..

TACK!!!!

Coronapandemin har hållit världen i ett järngrepp, och vi i bandyfamiljen har inte kommit undan. Det har nog inte undgått någon att vi gått längst i form av att vara restriktiva i vårt utövande av bandy denna säsong, och vi har gjort det för att så lite som möjligt bidra till smittspridning.
Våra ungdomar har åtminstone i perioder kunnat träna på Skarpe Nord under strikta restriktioner, men tyvärr inte kunnat spela tävlingsmatcher.
När det gäller vårt A-lag så tog vi tidigt ställning och har avstått från alla resor till bortamatcher, och hållit en rak linje i hela föreningen. Inga av våra spelare, i några lag lämnar vår anläggning Skarpe Nord. Det är inte själva tiden ute på isen vi varit så oroliga för, men att resa land och rike runt är en risk vi inte ville utsätta våra spelare, deras anhöriga och arbetsgivare för. Vi ville också dra vårt strå till stacken för att inte bidra till att belasta den sjukvård som går på knäna. Vi har också låtit de spelare som inte känt sig bekväma att spela eller träna alls att kliva av säsongen, och vi har full respekt för deras beslut som var sanktionerat av föreningen. Dessa spelare har, helt frivilligt avstått lön för hela säsongen i solidaritet med föreningen. Totalt har vi spelat utan 8 spelare som annars skulle varit med i matcherna.
Detta har ju samtidigt öppnat upp en möjlighet för oss att ge juniorer chansen att spela Allsvensk bandy, och vår snittålder har i matcherna legat på mellan 19 och 20 år. Det är ett rekordungt lag som fått med sig massor av erfarenhet. Eftersom serien var stängd för nedflyttning gavs denna möjlighet som antagligen aldrig kommer tillbaka! En stor eloge till dessa killar som helt oprövade, från juniorspel kastades in i hetluften i Allsvenskan.

När vi nu summerar säsongen så är det klart att det är oerhört tråkigt för alla ungdomar som inte kunnat spela matcher, utan bara tränat. Också frustrerande för alla oss som velat titta på matcher eller följa en serie som gäller något.
Men nu när vårsolen tittar fram så vet vi att;

- Vi spelar i Allsvenskan nästa säsong precis som alla övriga förutom de två som går upp
- Vi har gett unga juniorer Allsvensk erfarenhet, och jag tror att en del av dem kommer att överraska folk redan till hösten när etablerade lagkamrater tillkommer
- Vi har tagit ställning för något vi tycker är moraliskt rätt.

Ekonomiskt har vi såklart tappat en hel del intäkter, från publik men också färre sponsorer än vanligt vilket inte är något konstigt.
Vi har försökt att leverera allt vi kan genom våra livesända matcher där vi försökt få all reklam i tv-sidan, vi har satsat på studiosändningar för att nå ut på ett annat sätt.
Å andra sidan har det efterskänkts pengar från skulder, löner och för att inte tala om alla ni som swishat fiktiva saker och på andra sätt hjälpt föreningen ekonomiskt. Vi ser er, och är evigt tacksamma. För att inte tala om Supperterklubben SKARPA som utöver så mycket idéellt arbete samlat in pengar och skänkt! Ni har gjort att vi kommer att klara denna säsongen bättre ekonomiskt än vi ens vågat hoppas på!..Det har gjort skillnad på riktigt!

Nu är vi inne i nästa säsong med stormsteg!

Under säsongen har vi parallellt arbetat med olika spår som mynnat ut i en treårsplan. Vi har jobbat med en budget för dessa tre år som vi nästa vecka ska klubba igenom i styrelsen, och den bygger på att vi i rask takt ska beta av skulderna och bli helt skuldfria senast inom dessa tre år. Då kan vi få elitlicens med allt vad det innebär..”Den som är satt i skuld är icke fri..”
Vi kommer att presentera denna i sin helhet men övergripande handlar det om att vi vill åstadkomma följande;

- EKONOMISK TRYGGHET – Bli helt skuldfria och ha ett eget kapital
- FÖRENINGENS KAMRATSKAP – Vara Kungälvs mest attraktiva gemenskap och mötesplats
- SPORTSLIG FRAMGÅNG – Vara ledande I att fostra och utveckla egna flickor och pojkar

För att leda oss mot detta har vi gnuggat fram dessa mål (och under varje mål ligger ett antal strategier vi jobbar med för att uppnå dem)

A) Behålla kostnadskontrollen, men öka intäkterna
B) Bli fler som engagerar sig för, men också i föreningen
C) Förtydliga och stärka IFK Kungälvs varumärke
D) Stärka ungdomsverksamheten för både flickor och pojkar
E) Gå upp i Elitserien med A-laget och spela i en modern inomhusarena

Det finns saker som vi planerar att sjösätta redan nu till våren, andra kommer lite senare i planen.
Just nu pågår arbetet dels med det sportsliga gällande planering för att förbättra vår ungdomsverksamhet inför hösten, men också dialog med spelare till A-laget inför säsongen som vill vara med på den här resan. Vi arbetar också med upplägg för att vi ska erbjuda våra partners saker som gör att det blir attraktivt att som företag vara med i gemenskapen och synas i ett positiv sammanhang. Vi återkommer till er inom kort.

Vi ser fram emot kommande säsong där våra lag kommer att kunna spela fullt ut, och med massor av gemenskap på läktarna. Säsongen är dock redan igång och vi kommer löpande att ha vår sändning Studio Skarpe Nord med aktuella teman och nyheter varje tisdag kl 18.

Vi vill passa på att rikta ett extra stort tack till våra sponsorer, som lojalt ställt upp för föreningen trots att vi inte kunnat spela inför publik, och att vi inte kunnat arrangera de planerade nätverksträffarna. Ni ser dem nedan, och se till att gynna dem. Tänk efter en extra gång när ni ska handla varor eller tjänster….Hjälp de som hjälper IFK Kungälv! Låt oss genom våra val visa att deras stöd ger något tillbaka!
Nu siktar vi framåt kamrater!

Ola Dagliden

Ordförande

Foto: Johan Spanås