En viktig, lojal kugge förlänger med IFK

Efter att ha smält och bearbetat den knepigaste säsongen i svensk bandy efter andra världskriget har Viktor Uhlin nu bestämt sig för att förlänga med IFK Kungälv och ta sig an uppgiften att vara med och lyfta föreningen i 3-årsplanen.

Viktor kom till IFK säsongen 18/19 efter en sejour i IFK Motala. Vänersborg är moderklubb och har sedan han kom till Kungälv varit en av de mest tongivande spelarna. En situation som sitter på näthinnan är matchen borta mot Boltic den 5 jan 2019 då IFK vände ett underläge till seger med 5-4 genom ett härligt segermål av Viktor på tilläggstid. Wickströms kulturresor med Skarpa supportrar var på plats och glädjen bland Skarpa visste inga gränser när bollen slogs i mål. Den resan med partybussen hem till Kungälv gick inte av för hackor.

Viktor har sin styrka i speluppbyggnaden och skridskoåkningen men även ett och annat mål trillar in. Säsongen 19/20 tillverkas 10 mål och 10 passningspoäng på 17 matcher från Viktors klubba. Karaktäristiskt är dock den låga flytande skridskoåkningen med högt huvud som ger full kontroll på både boll och kropp och lurar motståndaren åt både höger och vänster.

I spelarpresentationerna står han som mittfält men var tränarteamet kommer använda honom kommande vinter återstår att se.

IFK Kungälv är naturligtvis mycket glada och stolta över denna förlängning av Viktor och önskar lycka till

Truppen ser ut som följer:

Tränare
Anders Uhlin

Ass tränare
Anders Liw
Henrik Carlson

Målvakter
Jimi Corneliusson
Axel Garstam

Utespelare
Gustav Olsson
Oscar Jenefeldt
Albin Carlström
Jonatan Alm Husberg
Hampus Pettersson
Sebastian Wahlberg
Lucas Brorsson
Viktor Uhlin

Foto: Linus Olsson