Patrik ”Putte” Johansson återvänder till Kungälv och bidrar till IFK utveckling

Efter ett antal år i andra föreningar återvänder nu ”Putte” till moderklubben för att bidra till att IFK kan växa vidare och ta kliven enligt den nyligen presenterade 3-årsplanen. Han kommer närmast från Vetlanda BK där har spelat totalt i sex säsonger under tre olika sejourer med 149 elitseriematcher för Vetlanda och 81 mål i den gulsvarta dressen. 

”Putte” har varit målmedveten sedan från början i sin bandykarriär och efter bandyskolan och olika pojklag i Kungälv gick flyttlasset till Nässjö för att studera på bandygymnasiet under legendaren Alexei Diakovs ledning med spel i både Nässjö och Vetlanda. Med en stark utvecklingskurva under gymnasiet blev det Vänersborg efter studenten innan han återigen hamnade i IFK under klubbens första år i elitserien. Sirius blev nästa station under fem säsonger för att återigen hamna i Vetlanda och därefter Start i Ryssland innan det åter blev Vetlanda som nyligen avslutat säsongen efter uttåget i kvartsfinalen. Även uppdrag i U17, U19 och U23-landslaget finns på meritlistan vilket borgar för att kompetensen finns.

Som spelare kommer Patrik att lyfta Kungälv med sin spetskompetens, rutin, kunnande och seriositet inför uppgiften

- Han kommer att tillföra kompetens, målmedvetenhet, professionalism och tydlighet till vår kommande spelartrupp, säger en nöjd tränare Uhlin

Utöver spel i IFK kommer han även att anställas som marknadschef och leda klubbens marknadsgrupp. Det är ingen dussinkille som kliver in i IFK marknadsgrupp då han bland annat har en kandidatexamen inom Sport Management samt drivit olika projekt och bolag som till exempel Magasinet Bandyportföljen och sportvarumärket Grit Sportswear. Han är precis den profil som klubben söker för sitt marknadsarbete.

- Målet är naturligtvis att stärka IFK Kungälvs varumärke och öka klubbens attraktionskraft på marknadssidan vilket vi är övertygade om att Patrik kan göra, säger en glad och nöjd ordförande Dagliden.

Vi lär höra och se mer av Patrik framöver och klubben vill passa på att hälsa honom varmt välkommen åter till moderklubben.

Truppen ser ut som följer:

Tränare
Anders Uhlin

Ass tränare
Anders Liw
Henrik Carlson

Målvakter
Jimi Corneliusson
Axel Garstam

Utespelare
Gustav Olsson
Oscar Jenefeldt
Albin Carlström
Jonatan Alm Husberg
Hampus Pettersson
Sebastian Wahlberg
Lucas Brorsson
Viktor Uhlin
Patrik ”Putte” Johansson

Foto: IFK Kungälv