IFK Kungälv får en finfin förstärkning när Hugo Andersson väljer att fortsätta sin karriär i Kungälv

Hugo tillhörde den grupp spelare som IFK Vänersborg i vintras skrev utvecklingsavtal med Kungälv om. Syftet var att ge dessa spelare speltid och möjlighet till utveckling då plats i Vänersborgs A-lag inte kunde erbjudas. Det passade Kungälv fint då pandemin gjorde att vissa av klubbens ordinarie spelare valde att pausa sitt medverkande i bandyallsvenskan. Hugo gjorde stort intryck på IFK sportgrupp och diskussioner har sedan dess förts och nu har Hugo valt att säga upp sitt optionsår med IFK Vänersborg och satsa vidare i IFK Kungälv istället. Något som klubben naturligtvis är mycket glada för och som passar bra i den utveckling som nu är påbörjad i och med den nya treårsplanen.

- Med Hugo får vi en ung, lovande spelare som är skridskostark, explosiv och passar som halv men kan även användas högre upp i banan, säger en nöjd tränare Anders Uhlin.

I vintras levererade Hugo sju matcher i den röda tröjan med resultatet, två mål, två pass och 20 minuter på utvisningsbänken. Spännande med lirare som både ger och tar.

- Hugo vill utvecklas och vara med och påverka med sitt driv. Egenskaper som är viktiga när klubben nu skall ta kliv och sikta på eliten igen. avslutar Uhlin

IFK Kungälv hälsar Hugo varmt välkommen till oss och tröja nummer 26 är härmed bokad.

Truppen ser ut som följer:

Tränare
Anders Uhlin

Ass tränare
Anders Liw
Henrik Carlson

Målvakter
Jimi Corneliusson
Axel Garstam
Victor Lindblom

Utespelare
Gustav Olsson
Oscar Jenefeldt
Albin Carlström
Jonatan Alm Husberg
Hampus Pettersson
Sebastian Wahlberg
Lucas Brorsson
Viktor Uhlin
Patrik ”Putte” Johansson
Hampus Kärnman
Lukas Persson
Daniel Strömqvist
Hugo Andersson

Foto: Jorge Moreno IFK Vänersborg
Montage: Urban Corneliusson