I dagarna har IFK Kungälv gjort klart med en förlängning av liraren Robert Thelin samt en återkomst av målvaktstränaren Johan Rolén.

Robert Thelin kom till Kungälv inför säsongen 2017-2018 efter seniorspel i Kareby. Robert har IFK Kungälv som moderklubb men efter P19 lirat i samarbetsföreningen Kareby IS. Då Robert har anknytning till Ungern genom pappa Josef, har han också representerat Ungerska landslaget vid upprepade tillfällen och så sent som 2018 i B-VM i Trollhättan.

Han är en hårt arbetande spelare som oftast jobbar i det tysta men har även en skarp klubba. Fem mål och fem assist under säsongen 2019-2020 är facit och säsongen som gick valde han att avstå spel under rådande pandemi. Nu är Robert full av revanschlusta och vill medverka i IFK utveckling mot högre höjder.

- En spelare som vi anser vara en viktigt kugge i vårt nya maskineri och som kan spela på flera positioner, säger tränare Anders Uhlin

Det är också glädjande att annonsera en återkomst för målvaktstränare Johan Rolén efter en time out. Johan har också IFK Kungälv som moderförening men varit målvakt även i GAIS Bandy på den tiden det begav sig samt en säsong i Jönköping under studietiden på högskolan i Jönköping och en säsong i Surte. Han har lång erfarenhet som målvakt men också en god kunskap om det nya moderna målvaktspelet.

- En moderna ledare som vi behöver för att kunna utveckla våra målvakter samt stärker oss i ledarkollektivet, avslutar Anders Uhlin

Truppen ser ut som följer:

Tränare
Anders Uhlin

Ass tränare
Anders Liw
Henrik Carlson

Målvaktstränare
Johan Rolén

Målvakter
Jimi Corneliusson
Axel Garstam
Victor Lindblom

Utespelare
Gustav Olsson
Oscar Jenefeldt
Albin Carlström
Jonatan Alm Husberg
Hampus Pettersson
Sebastian Wahlberg
Lucas Brorsson
Viktor Uhlin
Patrik ”Putte” Johansson
Hampus Kärnman
Lukas Persson
Daniel Strömqvist
Hugo Andersson
Robert Thelin

Foto: Johan Spanås
Montage: Urban Corneliusson