Ytterligare två spelare har skrivit på för IFK Kungälv. En rutinerad och uppskattad spelare som väljer att förlänga med IFK, och sedan ett nytt spännande namn från Vetlanda.

Spelare nummer 1, han har spelat i IFK Kungälv sedan säsongen  17/18 med tröjnummer 19 på ryggen både som halv och som back. Poäng har vi fått se en hel del från honom och han har briljerat med sin skridskoåkning och klubbteknik. Nu har Joel Emanuelsson förlängt kontraktet med IFK Kungälv och supportar och förening är mycket glada att Joel har skrivit på och vi hoppas att han kan fortsätta leverera stabila insatser och fina kvalitéer på isen. Joel spelade förra Coronasäsongen och var med och bidrog under den svåra säsongen. Tidigare säsonger har Joel alltid varit en stabil klippa och en motor från sin högerhalvs position och han har byggt upp många anfall och stått för mycket driv i IFK Kungälvs lag med struktur. Ha har även en defensiv bra blick för spelet. Joel har levererat lite olika poäng och säsongen 17/18 gjorde han 4 poäng, säsongen 18/19, 10 poäng och senaste riktiga säsongen 19/20, 24 poäng . Nu hoppas vi att Joel får en kanon säsong och att han kan leverera som han oftast gör, heja Joel.

- Vi är mycket glada att Joel förlänger då han är en viktig spelare för laget och han har goda kvalitéer som vi behöver. Vi ser att han är en viktig kugge i det som vi bygger här i Kungälv nu. Vi hälsar Joel välkommen igen, säger tränare Anders Uhlin.

Sedan har även IFK Kungälv glädjen att presentera en mycket lovande spelare ifrån Vetlanda BK. Spelaren ifråga gjorde en match med Vetlandas a-lag förra säsongen och tränade med a-laget hela säsongen. Han har varit riktigt bra i VBK p19 lag i flera år och har tunga meriter ifrån p19 där han har vunnit två stycken junior sm-guld och innan det vunnit två stycken pojk sm-guld med Vetlanda. Gustav Ek är namnet på våran värvning och han är mycket välkommen. Gustav beskrivs som en kämpe en slitvarg som jobbar 100% för laget och har en stark skridskoåkning och en defensiv inriktning på planen.

Tränare Anders Uhlin tycker att det är kul att kunna värva en spelare ifrån Vetlanda och att han väljer Kungälv att satsa på.

- Gustav är en talangfull spelare som vi ser mycket utvecklingspotential i och han är en mycket trevlig kille som vi kommer ta väl om hand om och värna om. Vi tror på hans lagmoral och spelsinne, han har även vunnit guld med pojklag och juniorlag, säger tränare Anders Uhlin.

Truppen ser ut som följer:

Tränare
Anders Uhlin

Ass tränare
Anders Liw
Henrik Carlson

Målvaktstränare
Johan Rolén

Målvakter
Jimi Corneliusson
Axel Garstam
Victor Lindblom

Utespelare
Gustav Olsson
Oscar Jenefeldt
Albin Carlström
Jonatan Alm Husberg
Hampus Pettersson
Sebastian Wahlberg
Lucas Brorsson
Viktor Uhlin
Patrik ”Putte” Johansson
Hampus Kärnman
Lukas Persson
Daniel Strömqvist
Hugo Andersson
Robert Thelin
Joel Emanuelsson
Gustav Ek

Foto: Johan Spanås och privat
Montage: Urban Corneliusson