Gustav Olsson har en lång historia i IFK Kungälv och har spenderat hela sin ungdoms karriär i IFK, detta gäller även för Oscar Jenefeldt och Albin Carlström som är IFK Kungälv produkter frän start. Det var med mycket respekt och stor glädje som jag fick äran att intervjua dessa tre Kungälvs killar och höra mig för om deras syn på kommande säsong, sommaruppehållet och förra säsongen som var. Vi hoppas självklart att säsongen skall bli bra sportsligt och vädermässigt och det är därför viktigt att man kan komma väl förbereda. Förberedelserna för säsongen är i full gång och många lag har börjat träna om inte självständigt så tillsammans. avdelningar inom föreningen är igång och jobbar. Allt från kommunikation till sport och marknadsföring.

Intervju med Gustav Olsson:

Hur har den fysiska träningen varit under sommaren?

-Jag har kört mycket styrka på STC, det har blivit mest ben, bål men även överkropp. Sedan har jag kört konditionsträning mycket intervaller i Fontin och på Skarpe Nord.

Hur har den tekniska träningen varit under sommaren?

-Det har blivit mycket höger och vänsterskott på en skottplatta och bandymål nere på Skarpe Nord. Jag har kört mycket ihop med Abbe, Oskar och Hampus. Jag kör även lite golf och padel. Golf på Lysegården.

Vad har du gjort för kul på semestern?

-Vi har varit i Sälen och cyklat på fjället med familjen men jag har även tagit det lugnt.

Hur har coronasäsongen påverkat dig och vad har du lärt dig av den?

-Jag har lärt mig hur mycket publiken spelar roll och hur dom kan påverka en positivt. Jag har också lärt mig att trotts att man har ett ungt lag så kan man få ihop det mot äldre rutinerat motstånd och bättre motstånd.

Vad har du för förväntningar på försäsongen?

-Att det kommer att bli jobbigt och tufft. Att vi skall förvalta den och inte slänga bort den ta vara på träningen. Blir mycket i Oasen eftersom dom renoverar i ALE Arena, mycket teknik och snabbhet. Det blir kul med supercupen mot Nässjö och Gripen.

Vad har du för förebilder inom Bandy?

-Håkan Olsson och Mikael Lindberg har jag tittat mycket på och andra gamla spelare som spelat på Skarpe Nord när man tittat genom åren.

Intervju med Oscar Jenefeldt:

Hur har den fysiska träningen varit under sommaren?

-Jag har kört mycket gymträning det har blivit hela kroppen. Sprungit och cyklat har jag gjort, mest intervaller. mycket snabbhets träning också.

Hur har den tekniska träningen varit under sommaren?

-Jag har skjutit och dribblat mycket på Skarpe Nord. Blivit mycket golf och padel. Golf på Lysegården.

Vad har du gjort för kul på semestern?

-Vi har båt i Göteborg som vi varit ute med mycket på öar.

Hur har coronasäsongen påverkat dig och vad har du lärt dig av den?

-Det var en väldigt speciell säsong med tanke på allt hemskt. Men det blev seniornivå och allsvensk fart på spelet, högre tempo.

Vad har du för förväntningar på försäsongen?

-Kul att dra igång på is nästa vecka. Is är kul. Isen är viktig.

Vad har du för förebilder inom bandy?

-Inga direkta förebilder.

Intervju med Albin Carlström:

Hur har den fysiska träningen varit under sommaren?

-Jag har kört fyra, fem pass i veckan. Styrka på STC med ben och bål klassiska övningar. Löpning har det blivit också intervaller i Fontin mest.

Hur har den tekniska träningen varit under sommaren?

-Jag har stått ner på Skarpe Nord mycket med skottplatta ock skjutit och dribblat. Det har varit med målvakt och massa bollar. Golf på Gullbringa har det blivit också jag har elva i handicap.

Vad har du gjort för kul på semestern?

-Varit i Hunnebostrand i våran sommarstuga några veckor.

Hur har coronasäsongen påverkat dig och vad har du lärt dig av den?

-Jag fick en större roll, utvecklades genom att jag fick ta en större roll. helheten i bandyn kan jag se mer.

Vad har du för förväntningar på försäsongen?

-Tror det kommer bli riktigt kul. Vi är taggade och engagerade och vill köra på. Matcherna lockar främst.

Vad har du för förebilder inom bandyn?

-Jag gillar Joakim Svensk han är en rejäl spelare.