Skrivet av: Leboff Svensson

IFK Kungälv får ett fint tillskott då den tidigare Elitserietränaren samt förbundskaptenen för damlandslaget Magnus Nordin kliver in som Akademichef och arbetet med att utveckla föreningen är redan igång. 

- Detta är en fantastisk rekrytering för föreningen då vi har funnit en person med ett stort intresse för sporten samt en föreningsmänniska som under sina år i bandyn har samlat på sig stor kunskap som nu IFK Kungälv kan få ta del av i arbetet med att utveckla föreningen, säger Henrik Carlson som är nytillträdd sportansvarig i IFK Kungälv

Magnus Nordin inledde sitt liv med bandyn i Selånger där han först verkade som spelare innan han tog över som tränare mellan 1995-2000. Vid Millennieskiftet gick sedan flyttlasset ner till väst och IFK Vänersborg där han verkade som tränare från 2000 till 2009 för att sedan gå vidare till GAIS mellan 2009 till 2011 där han förde upp klubben till Elitserien.

Det har varit en framgångsrik tränarkarriär för Magnus då han efter succèn i Göteborg tog sig an storsatsande Villa/Lidköping som törstat efter framgång i många år och redan första säsongen som han kamperade ihop med Ari Holopainen blev det SM-silver efter att dom bl.a slagit ut Kungälv i kvartsfinalserien med 3-2 i matcher. Efter sejouren i Villa/Lidköping så blev det Gripen under ett par säsonger och även där lyckades han ta upp laget till Elitserien för att sedan lämna 2016 då han blev förbundskapten för det Svenska Damlandslaget som tog två stycken VM-Guld under Magnus tid.

Efter 1.5 års uppehåll från bandyn så ser nu Magnus fram emot att få komma in i sporten igen samtidigt som han också är glad att få jobba med en förening igen.
- När jag betraktat IFK Kungälv utifrån så har det varit lite upp och ner i föreningen både sportsligt och organisatoriskt, men nu har det hänt en del del i föreningen de senaste åren som nu innebär att det blåser positiva vindar igen både kring det ekonomiska men även det sportsliga och att jag äntligen ska få jobba med en förening igen känns riktigt roligt då jag i grunden är en föreningsmänniska, säger Magnus Nordin som fortsätter

- Man har gjort ett gediget arbete kring den treårsplan som finns och mitt bidrag till den kommer ju också vara att jag ska finnas till som stöd för både spelare och ledare som finns i föreningen. Nu i början kommer det att vara en del inventering då man behöver lyssna till det folket som finns i föreningen och insupa den kunskap som finns, sen hoppas jag givetvis att kunna bidra med det jag har tagit med mig i min kunskapsbank som jag har skaffat mig efter 25 år som ledare.

Magnus har efter ett uppstartsmöte med både Anders Uhlin och Henrik Carlson nu påbörjat sin nya roll som akademichef och har även klart för sig vad som krävs för att nå framgång.

- Det är viktigt att som förening bestämma sig vad för signaler man vill sända till invånarna i kommunen,publik och motståndare. Ibland är det lätt att tänka kortsiktigt, men om man ser på dom föreningar som går bra sportsligt t.ex Frölunda i ishockeyn eller Villa/Lidköping i bandyn så är det alltid ett långsiktigt arbete bakom som pågått flera år innan det sportsliga blommat ut också. Det gäller att tänka längre framåt än bara nästa match och det blir viktigt i den rollen jag nu har tagit mig an i IFK Kungälv, avslutar IFK Kungälvs nya akademichef Magnus Nordin.

 

IFK Kungälv vill passa på att hälsa Magnus välkommen till föreningen!

HEJA KUNGÄLV!