Kungälv kan idag presentera två nygamla spelare och ledare som tar sig an nya roller i IFK

Patrik Ewerstein, till höger i bild, kom till IFK Kungälv från Nässjö IF säsongen 2004-2005 och var en tongivande målvakt i klubbens strävan mot elitserien. Patrik var även med och tog upp IFK till elitserien säsongen 2007-2008. Tre säsongen i eliten blev det innan han återkom som assisterande tränare säsongen 2013-2014.

Nu är det dags för nästa roll och det blir som lagledare/koordinator för klubbens nystartade Div2-lag. Ett lag som skall medföra att äldre spelare som inte längre har tiden för elitspel men ändå brinner för bandyn och dess matcher. Vi lovar ni inte komma att bli besvikna när första laguppställningen presenteras i vinter. Div2 sydväst heter serien och det kommer bli åka av.

Mikael Karlsson kom från LAIK förra säsongen men på grund av pandemin avstod han spela tillsammans med de övriga som avstod spel. Nu axlar han rollen som assisterande tränare till Kungälv Bandy i Div1 tillsammans med Anton Ysing. Mikael skulle egentligen pysslat med material i klubben men när frågan kom från Henrik Carlson om en ledarroll tvekades det inte länge.

Två mycket sympatiska herrar återanvänder nu IFK Kungälv i hållbarhetens tidevarv och är mycket nöjda med detta. Det kommer också på detta vis bli mycket bandy att titta på i vinter med alla klubbens lag i seriespel och an sammanfattning följer nedan:

A-lag – allsvenskan
Kungälv Bandy – Div 1 västra
Div 2 – Div 2 sydväst
P19 bredd
P15 röd och svart serie
P13 Grön serie distrikt sydväst, 2 lag samt även poolspel kommer förekomma för de spelare som är födda 2010
P11 poolspel
ICA MAXI Bandyskola, poolspel

Bildmontage: Urban Corneliusson