IFK startar årets tävlingssäsong med premiär i Småland mot serieantagonisten, Nässjö

Kungälv har denna säsong valt att inte ha några träningsmatcher innan säsongen drar igång utan börjar direkt med tävling. Första match i allsvenska supercupen och för motståndet står Nässjö i Stinsen arena. Matchen börjar kl. 13:00 söndag 26 september och kan följas via Bandyplay, Elitrapport och Bandygrytan.

IFK har tränat på bra med ispass i både rink och stor bana men självklart råder viss osäkerhet om var man står innan första matchen spelats. Det kan vara lite av gambling att starta med tävling direkt men samtidigt kittlande för spelarna som är sugna på att börja lira och visa vad man kan.

- Vi har verkligen haft så bra förutsättningar som det bara går för att vara ett västkustlag utan hall och med Ale Arena under service och otillgänglig, säger tränare Uhlin

Laget har pendlat mellan Oasen, som är Kungälvs hockeyrink, Arena Vänersborg samt Lödöse ishall för att få de nödvändiga ispassen i benen.

Efter att förra säsongen blev som den blev i pandemin är suget på bandy stort även bland föreningens supportrar och därför kommer supporterklubben Skarpa att vara på plats i arenan och hjälpa laget till framgång. Mer resor kommer ju längre in i säsong vi kommer så håll koll på Wickströms kulturresor via hemsidan och Skarpa. Redan nu ligger resa till allsvenska premiären mot LAIK 30 oktober ute samt Åby/Tjurheda den 6:e november.

- Kul att säsongen nu äntligen börjar och snart utan pandemirestrektioner, avslutar Anders Uhlin

Nässjö har varit i elden något mer än IFK och blandat och gett resultatmässigt. Senast storstryk mot Vetlanda med 13-2 men det skall man inte dra allt för stora slutsatser av då det är skillnad mellan elit och allsvenskan. Innan IFK matchen på söndagen möter de under fredagen Gripen, också det i cupen, som kan bli en värdemätare då Gripen ses som favorit till seriesegern men i Stinsen arena är inget lag säkert.