Seniorerna visade vägen när Kungälv spelade oavgjort mot Nässjö.

Kungälv började bäst, i sin för säsongen uppdaterade varumärkesprofil med nytt vitt bortamatchställ samt med blå hjälmar, och tog redan efter 1,34 ledningen genom att Patrik ”Putte” Sunnanängs (fd Johansson) frispelades efter ett fint flippass av Joel Emanuelsson. Patrik blev helt ren och rundade målisen och rullade bollen i mål. Patrik visade här vilken förstärkning han kommer att vara i årets IFK. Nässjö kvitterade och tog också ledningen men Kungälv spelade vidare utan nerver och utan respekt för Nässjö. 2-2 och 2-3 ordnade seniorerna själva genom mål av Lukas Persson på pass av Putte till båda målen. Tryggt och stabilt var spelet och detta gav ungdomarna råg i ryggen att ta för sig mer och mer och flera fina prestationer visades upp av Gustav Olsson med fin passningsklubba och Hugo Andersson med härlig skridskoåkning och dribblingskonster, den killen kommer också bli oerhört värdefull för Kungälv. Chanser kom och gick för båda lagen under resten av halvleken men resultatet stod.

I inledningen på andra halvlek kvitterade Nässjö genom Simon Lundström för att avlösas av att IFK ännu en gång tog ledningen. Denna gång av Jonathan Alm Husberg då Nässjömålvakten lämnat retur på ett skott från Lukas Persson. Putte hann med en balja till och så även Lukas Persson som genom målet kvitterade Nässjös 6-5 till slutresultatet 6-6. Ett resultat som får anses rättvist så som matchen gestaltade sig.

- Det är oerhört roligt att vara tillbaka och tillföra sin kunskap och rutin, kul också att vara igång och vi gjorde det bra utifrån våra förutsättningar, säger Patrik Sunnanängs

IFK gjorde sålunda en riktigt hygglig säsongstart och det syns vilken trygghet som Patrik Sunnanängs och Lukas Persson ger ynglingarna och även laget i stort. Viktor Lindblom i mål skötte sig även om kanske 6-5 inte var helt otagbart. Hampus Kärnman är stabil och gav sig till och med ut på ett anfall som så när kunder resulterat, ja alla gjorde en gedigen premiär så ingen nämnd och ingen glömd men det kommer blir kul i vinter  Laget saknade dessutom Viktor Uhlin och Gustav Ek vilket får betraktas som ett stort sparkapital i kommande matcher. Närmas står Gripen på tur i Slättbergshallen i Trollhättan den 30 september kl. 19:00

- Det var mycket som var bra och som vi tar med oss och som alltid det finns det lite att fila på men för att vara första matchen är vi nöjda, säger tränare Uhlin från bussen hem till Kungälv

För fullständig matchfakta se Elitrapport