Det är dags att ta fram den där goa känslan igen, som ett riktig derby innebär. På med supporter kläderna, fram med IFK hjärtat och sjunga igång sig. Derby väntar i supercupen borta mot Gripen/Trollhättan nu på torsdag klockan 19.00 i Slättbergshallen. Inträde är 50 kr för vuxen och 0-18 gratis, tänk på att det nu är fritt åskådar antal. Men gripen uppmanar alla att hålla avstånd.

Gripen har börjat försäsongen bra och har spelat två matcher i supercupen redan. Vinst har det blivit i båda två matcherna. 11/9 vann man mot Boltic med 7-3 och 24/9 slog man Nässjö med 4-6. Gripen har också spelat ett antal träningsmatcher 5-2 hemma mot LAIK, förlust 2-10 mot Villa/Lidköping, vinst 3-2 mot elitlaget Vänersborg och 7-5 seger mot norska Stabaek. Sammantaget i träningsmatcherna har Felix Callander gjort 5 mål 1 assist, Markus Eriksson 2 mål 3 assist, Johan Esplund 2 mål 2 assist det är deras bästa poängplockare i träningsmatcherna. I supercupen är topp 3 poängplockare, Johan Esplund gjort 2 mål 2 assist, Markus Eriksson 3 mål och Felix Callander gjort 1 mål 2 assist. Gripen har släppt in relativt lite mål och har en stark defensiv.

Tid för en liten koll på Kungälv inför detta derby. Kungälv har endast spelat en match detta var borta mot Nässjö i supercupen resultatet av matchen blev 6-6 efter 2-3 i halvlek. Kungälvs målskyttar var Lukas Pang pang Persson 3 mål,  Patrik Putte Sunnanängs 2 mål 2 assist och Jonatan Alm Husberg 1 mål. Kungälv har annars tränat på bra med ispass i Oasen, i Lödöse och I Vänersborgs inomhus hall. Frågan är nu vad man kan göra i sin andra match för säsongen om man kan följa upp det bra 6-6 resultatet mot Nässjö eller om man får det lite tuffare, motståndet är topptippade Gripen alltså. Jag har också snackat med Tränare Anders Uhlin och han säger.

- Det vi tar med oss från Nässjö är positivt med sex mål, det var fina mål, vi har en bra arbetsvilja och kämpar verkligen. Vi orkar inte riktigt men det är tidigt på säsongen. Viktigt att inte övervärdera denna första matchen nu.

-Vi spelar alltid för att vinna vi tävlar alltid och har som mål att vinna matchen.

-Gripen ligger före oss har spelat mycket fler matcher och vart på stor is. Det kommer bli en tuff uppgift men vi kommer göra allt för att vinna även om dom har Esplund och sådana stor stjärnor kommer vi spela vårt spel och sätta vårt spel. Det är en process att hitta spelet fram till serien börjar.

- Spelare som kommer tillbaka av olika anledning och kommer spela på torsdag är Victor Uhlin och Gustav Ek.