Riktigt bra insats utav Kungälv som bärgade en poäng efter 3-3 borta mot Gripen

Tur att det var inomhus för utomhus var vädret regnigt och +10 grader, men många kom till Slättberghallen 304 personer för att vara korrekt. Stämningen var god och glädjen stor på läktaren att man fick umgås över sport igen.

Kungälv startade med sitt mest rutinerade lag på banan och hade sina unga på bänken till att börja med men de unga killarna kom in och gjorde det riktig bra efter hand. Även dom som startade på banan var rejält alerta och jobbade stenhårt över hela banan. Kungälv hade mest chanser i första halvlek, spelade vasst passnings och kontringsspel men man höll även i spelet emellanåt. Det var dock Gripen som gjorde målen. De som hade mest chanser i Kungälv var Putte Sunnanängs, Hugo Andersson och Lukas Persson. Kungälv spelade riktigt tätt bakåt och ihop som ett lag mellan lagdelarna. Skridskoviljan och slitet i båda riktningarna fanns verkligen där, man vågade möta Gripen tidigt i defensiven men ingen riktig skärpa i avsluten eller så var Gripenspelare emellan och försvarade.

Gripen byggde mycket av sitt spel för Esplund och spelade ett stort spel. Det syntes att man vart på stor bana mycket och att man spelat många matcher. Gripen tog också ledningen på straff i minut 30 genom Mikko Lukarilla. En straff som Kungälvs målvakt Viktor Lindblom nästan nöp. Gripen gjorde också ett hörnmål vi ribba in i matchminut 40 genom Markus Eriksson.

Det var även en utvisning för olämpligt uppträdande i Gripen där spelaren slängde en klubba upp i publiken efter blivit tacklad över sargen av IFKs Gustav Ek. Det var inte snyggt att slänga klubban även om tacklingen var bestämd och det blev 10 min utvisning och Gustav Ek fick en tia för ojust tackling

Andra halvlek började Kungälv bäst och flyttade upp positionerna ännu mer och man vann bollar och hittade lägen. Putte Sunnanängs gjorde snyggt 2-1 i minut 46 genom ett otroligt dribblingsnummer. Sedan gör Lukas Persson 2-2 efter ett jättefint lyft av Sunnanängs. Kungälv gör ett riktigt bra jobb över hela banan och stör Gripens spel vilket gör att man har mycket eget spel själva också. Det syntes att man bestämt något i halvlek. Sedan gör Gripen 3-2 genom Robin Karlsson i 67 minuten efter ett backmisstag från Kungälv. Spelet är nu jämt och pendlar mellan båda straffområdena. Kungälv gör 3-3 efter hörnvariant i minut 74. Nu blir det riktig spännande och båda lagen är rädda om sin poäng. Viljan att vinna finns också där men 3-3 står sig. Man märker att Kungälv är mer på alerten om man ser till 90 minuter och snackar mer, är hungrigare i duellerna och har en tanke med sina spelstilar. Piggare helt enkelt. Hela laget gör en grym insats.

Highlights från BandyPlay