Skrivet av: Leboff Svensson

IFK Kungälvs försäsong rullar vidare då man spelar sin tredje match i Allsvenska Supercupens Gruppspel under lördagen när Lidköpings AIK kommer på besök till Arena Vänersborg som är IFK Kungälvs temporära hemmaplan under försäsongsmatcherna då det alltjämt inte står en Bandyhall redo i Kungälvs Kommun. 

IFK Kungälv vet två matcher in i gruppspelet fortfarande inte hur det är att förlora under säsongen 21/22 då man i premiären mot Nässjö för två veckor sedan tog med en poäng hem till Bohuslän efter slutresultatet 6-6 för att sedan få med ytterligare en poäng i derbyt mot denna säsongens stora favoriter i Allsvenskan Gripen i en härlig drabbning som slutade 3-3.

- Vi har gjort det klart bra i dessa två matcher vi spelat där vi blandat bra saker med annat som vi gjort mindre bra, men det är något som är naturligt såhär tidigt på säsongen och jag tycker ändå att vi har redan nu satt en prägel på hur vi vill spela våran bandy och visat att vi är att räkna med till vintern, säger Patrik Sunnanängs

Supercupen som den cup för de allsvenska lagen kallas är inne på sitt femte år denna säsongen och IFK Kungälv i den andra upplagan som spelades 2018 efter att i finalspelet besegrat först AIK i semifinalen med 5-2 och sedan Ljusdal i en jämn final som slutade 5-4. Om man kikar på lagen som vunnit de senaste två säsongerna så finner man Falu BS som segrade 2019 efter en finalseger mot Gripen med 9-3 och ifjol så var det Åby/Tjureda som vann finalen mot Örebro SK med 3-1 efter två mål av den tidigare Kungälvsliraren Adam Rudell.

Lidköpings AIK är det som står för motståndet denna helg och det är ett LAIK som inlett supercupens gruppspel på ett övertygande sätt med två segrar mot Åby/Tjureda och Boltic samt en oavgjord match på bortaplan mot Nässjö innan den första förlusten kom under torsdagskvällen mot Gripen som vann mot Skaraborgslaget med 7-2.

Om man kikar närmare på denna säsongens upplaga av LAIK så kan man notera att Jesper Bryngelsson fortfarande leder laget men att man har tappat sina fyra bästa poängplockare från förra säsongen i Christoffer Norin som lämnat för Gripen, Elliot Fröjd som ska prova på spel i Elitserien med Rättvik samt Simon Artig och Johan Karlsson som båda lägger skridskorna på hyllan. Om man tittar på pluskontot så har man fått in viktig rutin i den tidigare Elitseriespelaren Henrik Larsson samt Albin Rönnkvist som ifjol gjorde 25 poäng på tretton matcher för Ready i den norska högstaligan.

- Vad jag har fått höra så har LAIK gjort det bra såhär långt och spelat en fartfylld bandy och då även vi planerar att göra det så tror jag att publiken som är på plats kommer att kunna se en match mellan två lag som vill framåt och som spelar i ett väldigt högt tempo, säger Patrik Sunnanängs som så här långt har gjort fyra mål och tre assist på dom två matcherna som Kungälv har spelat och berättar även lite mer om sin egen status för dagen.

- Jag dras ju ständigt med skavanker med tanke på min skadehistorik, men kroppen har i det stora hela funkat bra och den senaste tiden har det mest handlat om det mentala då vi är inne i en period med sena träningar i bland annat Vänersborg och vi flänger just nu runt en del utan fast punkt. Jag tycker dock vi kämpar på riktigt bra och vet att all istid vi kan få är viktig innan vi kan få vår bas på Skarpe Nord igen och med träningar i Ale Arena när den hallen öppnar, avslutar Patrik Sunnanängs

 

Matchen mellan IFK Kungälv och Lidköpings AIK har avslag nu på lördag 9 oktober klockan 16.00 i Arena Vänersborg. Entrèn är 50 kr för vuxna och gratis för barn upp till och med 15 år.

För er som inte kan se matchen på plats så kan ni för 69 kronor köpa hem matchen och se via länken nedanför:

https://play.spiideo.com/games/15e5b9f6-a398-487e-916b-e25d730fb9fb

HEJA KUNGÄLV!