IFK Kungälv tog under lördagseftermiddagen försäsongens första seger då Lidköpings AIK besegrades med 3-1 i Supercupen och Kungälv har nu gett sig själva ett fint läge inför avslutningen av gruppspelet kommande helg då Boltic och Åby/Tjureda står för motståndet. 
Det var en första halvlek som var rätt så jämn och det var LAIK som gjorde matchens första mål på straff efter tolv minuter genom Linus Hagman. Det var sedan ett Lidköping som ägde mycket boll, men som hade svårt att luckra upp tighta försvar och istället fick vi se Hampus Pettersson assisterad av Hugo Andersson stå för 1-1 strax innan halvtidsvilan vilket gav Kungälv en boost inför den andra halvleken.
Efter en lite trög första halvlek från IFK Kungälvs sida så sattes det fart på offensiven desto mer i den andra med mer fart, bättre passningsspel och mer rörelse på planen. Utdelningen skulle också komma efter 62 minuter då Joel Emanuelsson fick göra 2-1 och sedan fick Patrik Sunnanängs fastställa slutresultatet till 3-1 efter assist av Viktor Uhlin i matchminut 82.
- Den här matchen vinner vi främst tack vare Våran täta defensiv som fortsatt är väldigt stabil då LAIK äger väldigt mycket boll men dom kommer inte till några riktigt heta lägen och sen så offensivt blir det bättre i den andra halvleken och det gör att vi kan vinna den här matchen, säger IFK Kungälvs Högerhalv Joel Emanuelsson

Tack vare den här segern så har nu IFK Kungälv allting i sina egna händer när gruppspelet kommer att avgöras kommande helg med matcher mot Boltic som spelas i Vänersborg på lördag samt Åby/Tjureda som står för värdskapet under söndagen i Småland.
- Det har sett väldigt bra ut för att vara såhär tidigt på säsongen och det känns som att vi verkligen har något bra på gång och nu är det väldigt skönt att ha allting i egna händer inför Supercupens avgörande om slutspelet då vi vill vinna varje match och gör vi det så kommer vi att få spela slutspel i Katrineholm och väl där så kan allting hända, avslutar Joel Emanuelsson

HEJA KUNGÄLV!