Lagkaptenen tackar för sig

Patrik “Putte” Sunnanängs, lagets kapten och starkt drivande spelare i herrlaget har i dagarna medddelat klubben att han tackar för sig efter totalt fem säsonger i moderklubben i två sejourer.

Sunnanängs, tidigare Johansson började skridskoskolan i IFK som 4-åring och gick genom ungdomsledens alla lag innan han flyttade till Småland för att studera på bandygymnasiet i Nässjö. 2008 flyttade han hem till moderklubben och gjorde då två säsonger i Elitserien med IFK och blev 2009/2010 utnämnd till årets spelare i klubben. Efter totalt elva säsonger på annat håll (fem säsonger i IK Sirius, fem säsonger i Vetlanda BK och en säsong i HC Start, Ryssland) så valde han att flytta hem till IFK igen för spel i Bandyallsvenskan med ambition att göra klubben elitmässig igen på och utanför banan. Under dom här tre åren som gått så har “Putte” starkt bidragit till klubbens utveckling både i sin roll som marknadsansvarig och som lagkapten på isen. Sedan hemkomsten har han gjort 113 poäng (66 mål, 47 assist) på 62 matcher. Totalt blev det 118 matcher i IFK.

Ord från Patrik Sunnanängs om beslutet:
Jag ångrar verkligen inte att jag valde att flytta hem för tre år sedan. Det har känts helt rätt och bra inombords. Jag har fått väldigt mycket uppskattning från folk i och runt klubben under dom här åren. Jag hade en målbild om att vara med och bidra till att IFK når upp till sin potential och vi har verkligen tagit steg under den här tiden. Intresset har ökat markant och jag fick åka ut som kapten inför ett välfyllt Skarpe Nord ett flertal gånger och tävla på hög nivå i elitkval och i allsvenska toppmatcher med moderklubben.
Till sommaren väntar en flytt upp till Dalarna och Leksand där min fru kommer ifrån, det är något vi diskuterat i ett antal år och som vi till slut landade i blir den bästa lösningen för familjen. Jag vill rikta ett stort tack till alla er som varit med och bidragit i klubben ideellt och alla sponsorer som jag jobbat med och givetvis till Skarpa som gör det värt att åka Sverige runt för att spela bandy. Följet och intresset kring IFK är unikt i Bandyallsvenskan. Jag vill även passa på att rikta ett extra tack till Ola Dagliden och Anders Uhlin som jag jobbat nära under dom här åren som tillsammans med flera andra gör ett enormt arbete för klubben.

Ola Dagliden. Ordförande i IFK Kungälvs ord till Putte:

Putte.

Vi pratade i många år om en återkomst i IFK när tiden skulle vara rätt, men också kring bandy och idrott i allmänhet. Vårt visionsarbete fick mycket bränsle av våra många samtal. 2021 var läget rätt. Vi kom överens om en flytt hem till IFK. Du blev då en av de viktigaste nycklarna i treårsplanen. Det var en game changer.
Du bidrog med minst lika stort värde på marknadssidan som på isen, något alla kanske inte alla tänker på. Jag uppskattade våra brainstorminsessions kring varumärket, som ledde till vår nya grafiska design och varumärkespositionering med en tydligare profil som Bohusläns lag.

 Att du satte klubben i ditt hjärta före pengar hedrade dig. Du har personifierat IFK:s återupprättande av hedern, och har starkt bidragit till att skapa en framtidstro för alla supportrar. Genom dina handlingar, där du också som kapten visat vägen har du fått bandyfolket i Kungälv att våga drömma igen.

Det skulle ju inte sluta så här, och inte nu!

Men IFK är tack vare dig på en mycket bättre plats nu än för tre år sedan, trots att du inte längre finns med på isen. Jag högaktar dig för det du gjort, och kommer aldrig att glömma det.

Det känns sorgligt att du inte är med på isen till vintern, men ibland finns det saker i livet som är viktigare, och jag önskar dig all lycka med er familjs nya äventyr.

Du kommer dock att vara en del av IFK framåt i någon form, vi släpper dig inte så lätt... så det är inte farväl.

Föregående
Föregående

Elitseriepengen - nu eller aldrig!

Nästa
Nästa

Nya kontrakt