Välkommen hem, Axel!

Det är med glädje vi kan meddela att Axel Ekholm har bestämt sig, och är klar för IFK Kungälv!

Axel, som är 28 år och har IFK Kungälv som moderklubb lämnade 2016 för att prova lyckan i Villa-Lidköping under två säsonger, och har under de senaste sex säsongerna spelat och utvecklats till en av Elitserielaget Vetlanda BKs bästa och mest drivande spelare. Senaste säsongen spelade Axel SM-semifinal där det tog stopp mot blivande mästarna Villa-Lidköping.

Under säsongen 2022/2023 så blev Axel till och med uttagen till det svenska A-landslaget.

Efter flera års samtal, så känner Axel äntligen att tiden är rätt att komma tillbaka till IFK Kungälv och vara med på resan uppåt.

Efter kontraktssigneringen satt Axel och Ola Dagliden ner för en liten pratstund..

Hur började bandyn för dig?

-Hogge (Håkan Olsson - IFK Kungälvs meste A-lagsspelare) satte på mig ett par skridskor när jag var c:a 1 år gammal uppe på Svarte Mosses is. Detta är såklart inget jag minns men det är vad jag har fått berättat.

-Sedan fortsatte det i skridskoskolan med Jörgen Stjernström där vi lärde oss “köttbullen” med mera..

Vad var höjdpunkten med ungdomsåren i IFK?

-Helt klart P18 SM-guldet 2012!

När och hur kom du upp i A-laget?

-Jag kom upp i A-truppen som 16 åring och spelade i princip alla matcher i Elitserien den säsongen.

Bästa minnet från tiden i IFKs A-lag?

-Bästa minnet är kvartsfinalen hemma mot Villa där vi vann och jag gjorde sista det sista målet.

Vad är bästa minnena från åren i Villa och Vetlanda?

-Bästa minnena är senaste två säsongenerna, och att få spela semifinal inför en fullsatt hemmaarena i Vetlanda, vilket inte går att jämföra med semifinalerna med Villa då det bara förväntades.

Vad är skillnaden mellan den Axel som lämnade IFK 2016 jämfört med Axel idag som kommer tillbaka?

-Han har vuxit till sig, och förbättrat det mesta men kanske framförallt skottet. Har också blivit bättre på att förstå vad som krävs för att nå framgång.

-Det är en stor skillnad på vem jag är nu och den jag var när jag lämnade. Jag har gått igenom mycket som jag lärt mig av, både tuffa och bra perioder.

Vad är dina tankar om att komma hem till IFK nu?

-Jag vill ge allt för klubben. Det finns kärlek till Vetlanda, men detta är något helt annat. Framförallt spela för publiken och Skarpa supportrar. 

-Jag vill också sprida engagemang och intresse. I Kungälv finns det, men vi ska göra det ännu större genom hur vi som lag agerar på planen. Publik vill se lag som ger allt. Människor vill se lag som vågar och där de vill bli hjältar. Krigar på planen.

-Det är samma klubb som jag lämnade, men ändå är det en helt annan klubb som jobbar på ett nytt sätt och har en framtidstro.

Jag är absolut inte här för att trappa ner. Jag är mitt i min karriär och vill utvecklas tillsammans med mina nya lagkamrater och att vi växer tillsammans med föreningen.

Vad är din dröm just nu?

-Min största dröm just nu är att gå upp i Elitserien med IFK Kungälv. Sedan får vi ta steg efter det. Det viktiga är att bandyn i Kungälv tar det steget, för att sedan gå in i nya arenan vilket kommer att bli helt fantastiskt.

Något du vill säga till sist? 

-Jag tycker att engagemanget från supportrarna Skarpa, som åker land och rike runt och stöttar är något helt unikt. Jag vet vilka väldigt många av dem är som står där, och jag har själv stått på läktaren och sjungit med dem i ungdomen. 

Det var en bidragande orsak till att jag ville komma hem och vara med på detta. Den kärlek till IFK Kungälv som de visar är unikt.

Välkommen hem, Axel!

Föregående
Föregående

Glad Påsk - IFK Kungälv inleder påskfirandet med att presentera fyra nya kontrakt till IFK Dam

Nästa
Nästa

Tack för dina tjänster Lukas